Jumaat, November 08, 2013

Luahan Cinta Kasih dari Rahim ♥

Seronok membaca entri bakal ibu dan ibu-ibu. Banyak manfaat yang diperoleh sebagai persediaan menyambut 'si kecil' kesayangan kami.

Saya pun teruja membuat persiapan berdikit-dikit. Kalau diikutkan tok ma cik baby tak izinkan beli apa-apa barang selagi kandungan tak sampai 7 bulan. Tapi, apakan daya, nak beli semuanya serentak di luar kemampuan cik ayah dan cik umi baby. 

Breast pad ini saya beli di fb: NurizShar RM45.00

Digital Warmer ini juga dibeli di fb: Nuriz Shar RM290.00

Set ini cik umi dan cik ayah kongsi duit nak pastikan projek fully breast feeding berjaya dan cik baby menyusu sampai cukup 2 tahun. Beli dengan mama izan secara indtallment RM1534 termasuk bumble bee milk storage


Kandungan cukup 5 bulan setengah, cik umi dah ligat meninjau baby fair, breast pump, warmer, steriliser, nursing pillow, tungku besi, tungku herba cik baby, set bersalin Tanamera dan NR Phytonatal, sibuk bersama tok ma cik baby menjahit set tilam dan bantal kekabu walaupun cik ayah dah beli set tilam span (bagus untuk travel).

Geramnya tengok grooming kit yang dibeli secara berasingan

Diapers bag, koleksi baju baby dari jenama Anakku, BabyKIKO, Cuddles, fiffy dll

Towel baby bidang besar, jumpa di BabyKIKO department

Inilah girrafe rack yang cik umi beli RM159.00

Nursing pillow dengan isian kekabu asli dan sarung english cotton RM75.00 excluding postage dari koleksi fb:precious baby shop. 

Jadi, inilah hasil tangkapan cik umi setelah kandungan cik baby menginjak ke enam bulan. Terfikir nak cari grooming kit set The 1st Year, nampaknya one stop baby centre menjualnya secara berasingan. Jadi, buat masa ini beli saja yang terpenting.

Baju cik baby, cik umi dah sambar start mengandung lima minggu. Biasalah, rasa teruja telah mengatasi segalanya. Sambar juga, koleksi organics Anakku sepersalinan serba satu. Tapi rahsia tau, jangan sampai tok ma cik baby dapat tau...

Selain BPA free dan anti colic, botol ini boleh elakkan kekeliruan cik baby kalau cik umi terpaksa  susukan cik baby dengan botol, terutama kalau dihantar ke pengasuh yang penting bukan isian susu formula. Ya Allah, banyakkan dan kenyangkan anakandaku dengan susu badanku. Amen ya Rabb! RM155.00 including postage, juga dari fb:NurizShar


Mujur stroller si Gando ditinggalkan di rumah tok ma cik baby, dapatlah cik umi meminjam dan save bajet di situ. Kata abi Gando, car seat pun ada ditinggalkan. Wah, boleh pinjam!♥

Bila tengok barang-barang persediaan nak sambut cik baby, terasa bahagia sekali fatrah hamil ini. Walaupun alahan cik umi, subhanallah agak teruk sampai warded di KMC hampir seminggu, ia sudah bertukar menjadi sebahagian dari memori indah.

Tiada ulasan: