Ahad, Julai 01, 2012

Catatan Menjelang Persiapan Umrah dan Majlis Pernikahan

Tahun 2012 bersamaan 1433H terlalu banyak kejutan. Rezeki dan 'bushra' bersilih ganti. Dalam ripuh  menunaikan tugas pejabat yang menimbun, naziran dan aturan program yang tidak pernah reda, dijemput oleh al-Khaliq menjadi tetamu-Nya. Ia rezeki yang tidak ternilai.

Dalam tuntutan kerja-kerja yang selalu mendesak, kurang dua bulan genap persiapan pernikahan perlu dibereskan. Saya memilih yang ringkas, minimalis, elegan dan manis. Seperti biasa, persiapan goodies bag saya masih memilih untuk berDIY walaupun perkataan sibuk berkitar-kitar di sekeliling saya. Minggu ini paling kritikal. Persediaan saat kembara Qudus dan persiapan mendirikan 'rumah dan tangga'.

Kepada teman-teman yang mengenali saya, mohon maaf di atas segala hak-hak yang tidak tertunai, sebarang keterlanjuran dan kekasaran yang dilakukan. Saya yakin ia terjadi spontan tanpa sengaja atau saja kerana saya kaya dengan sifat kelemahan seorang hamba. Doakan kembara suci saya mabrur di sisi Rabbul Izzati. Kepada si dia, maafkan dan doakan saya selalu. Saya, perempuan yang paling sa'adah dan sakinah apabila dilamar kamu!


Tiada ulasan: